Pricekajte trenutak.
BHTelecom riješava problem sa vanjskim linkom.Moguce poteškoce prilikom surfanja.
-TM87 - Breza-
English French German Greek Italian Polish Russian Spanish Turkish

http://tm87-breza.com.ba/images/banner.png

Postavi na FaceBook
Sretna nova hidžretska godina, 1432. Štampa

Nema nijedne osobe a da mu Allah neće dati na ovom svijetu priliku za pokajanje, pa ako je iskoristi blago li se njemu, a ako je ne iskoristi, neka ne krivi nikog drugog do samoga sebe

. Vrijeme prolazi, godina za godinom se smjenjuje, a mnogi su još uvijek u nemaru. Šta očekuju? Da će doći vrijeme kada će biti mlađi, da će doći vrijeme kada će imati više snage, kada će imati više vremena? Nismo sigurni da ćemo u budućem vremenu našega života imati priliku da budemo u onome i onako kako nam Allah naređuje.
Velika je prilika da se preispitamo na kraju jedne i početku druge hidžretske godine šta smo učinili od djela, šta smo propustili da nadoknadimo i šta smo od hajra učinili pa da ga povećamo.
Sačuvati i ojačati svijest o svom bošnjačkom identitetu je imperativ za nas, koji crpi svoje snage u Islamu, jeziku, historije i običajima, ali i kulturnom nasljeđu naseg naroda. Najveći dio tog nasljeđa čine spomenici islamske arhitekture, a  posebno mjesto među njima imaju džamije.

POZIVAMO VAS DA NA DOSTOJANSTVEN NAčIN, I U STO VEĆEM BROJU DOčEKAMO NOVU HIDžRETSKU GODINU.

Poštovani,

Hidžra, preseljenje muslimana iz Mekke u Medinu, je događaj od kojeg je počelo računanje vremena po islamskom, lunarnom kalendru. Dolaksom akšama nastupa nova hidžretska godina. ( U ponedeljak(6dec. 2010)

Dana 6. decembra 2010. godine obilježavamo nastupanje nove 1432. hidžretske godine uz prisjećanje da je jedna od pouka Hidžre da uz vjeru u Boga, nadu i ustrajanost svaka poteškoća može biti prevladana.

Ovim putem čestitam Vam nastupanje nove 1432. hidžretske godine i molim Uzvišenog Allaha da vam u novoj hidžreskoj godini podari zdravlja, sreće i svakog dobra.
rijaset.ba /tm87-breza.com.ba